Web Analytics Made Easy - Statcounter

گسترش کروناویروس جدید در جهان همچنان ادامه دارد و مردم اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه بیشتری را برای کاهش خطر ابتلا به بیماری و حصول اطمینان از این که محیط خانه آنها عاری از ویروس است، انجام می دهند. دیگر همه ما می دانیم که باید دست های خود را به خوبی با آب و صابون برای حداقل 20 ثانیه بشوییم اما درباره پاکسازی چیزهای دیگر، مانند لباس، شرایط چگونه است؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلث"، به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، کروناویروس جدید معمولا از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه یا سرفه یک فرد آلوده منتقل می شود، اما به این نکته اشاره داشته که ویروس ممکن است برای ساعت ها تا روزها روی سطوح ساخته شده از مواد مختلف، از جمله لباس باقی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه همچنان به طور دقیق مشخص نیست اما کروناویروس جدید ممکن است برای چند ساعت تا شاید یک روز روی لباس باقی بماند. این تا حد زیادی به شرایط محیطی بستگی دارد زیرا دما و رطوبت می توانند بر رشد ویروس تاثیرگذار باشند.

با این وجود، به نظر نمی رسد که لباس ها به عنوان یک ابزار اصلی گسترش برای کروناویروس جدید عمل کنند. اما ما با ویروسی جدید مواجه هستیم که اطلاعات کاملی درباره آن نداریم و از این رو، حفظ ایمنی و انجام اقدامات احتیاطی همچنان بهتری گزینه محسوب می شود.

هر چند وقت یک بار باید لباس های خود را بشوییم؟

اگر جواب آزمایش هیچ یک از افراد حاضر در خانه شما برای کروناویروس جدید مثبت نبوده یا هیچ علائمی از بیماری را ندارند، شما می توانید طبق روال عادی لباس های خود را بشویید.

اما اگر از خانه خارج شده اید، به عنوان مثال، برای خرید، و افراد اطراف شما از دستورالعمل های فاصله گیری اجتماعی پیروی نکرده اند ( حفظ فاصله حداقل 2 متری)، شستشوی لباس ها پس از بازگشت به خانه در ماشین لباسشویی اقدام خوبی است.

پژوهش انجام شده توسط موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا نشان داده است که برخی ویروس ها می توانند برای دو تا سه روز روی پلاستیک و استیل ضد زنگ، برای 24 ساعت روی مقوا و برای چهار ساعت روی مس فعال باقی بمانند. از آنجایی که زیپ، دکمه یا بخش های دیگر لباس شما ممکن است از این مواد ساخته شده باشند، این احتمال وجود دارد که ویروس را با خود به داخل خانه ببرید.

در مورد لباس هایی که توسط فرد بیمار پوشیده شده اند، شرایط چگونه است؟

اگر فردی در خانه شما به بیماری کووید-19 مبتلا شده یا مشکوک به ابتلا به بیماری است، باید اقدامات احتیاطی بیشتری را برای شستشوی لباس ها و همچنین حوله ها و اقلام دیگر مانند ملحفه و روبالشی مد نظر قرار دهید.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا پوشیدن دستکش یک بار مصرف هنگام حمل لباس های کثیف یک فرد بیمار و دور انداختن دستکش ها به روشی درست بلافاصله پس از استفاده را توصیه کرده است. پس از درآوردن دستکش ها باید دست های خود را نیز بلافاصله پاکسازی کنید. اگر از دستکش استفاده نکرده اید، بلافاصله دست های خود را با آب و صابون بشویید. همچنین، از تکان دادن لباس های آلوده پرهیز کنید زیرا ممکن است ویروس را در هوا پراکنده کنید.

لباس ها باید بر اساس دستورالعمل ارائه شده از سوی تولیدکننده و با استفاده از گرم‌ترین دمای آب ممکن که به لباس ها آسیب نمی رساند، شسته شوند. به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، شستشوی لباس های یک فرد بیمار همراه با لباس های افراد دیگر مشکلی ندارد زیرا شستشو در ماشین لباسشویی با مواد شوینده به از بین رفتن ویروس ها منجر خواهد شد. اما سبد نگهداری لباس ها پس از تماس با لباس های فرد بیمار باید شسته و ضد عفونی شود.

آیا امکان شستشوی لباس ها با دست وجود دارد؟

هیچ توصیه ای مبنی بر این که نباید لباس ها را در خانه با دست شست وجود ندارد اما با استفاده از یک ماشین لباسشویی می توانید به دماهای بسیار بالاتری برای شستشوی لباس ها دست یابید.

----------------------------

بیشتر بخوانید: 

احتمال ابتلا به کرونا ویروس از طریق غذا وجود ندارد

منشاء ویروس جدید کرونا (Sars-CoV-2)

لینک کوتاه: asriran.com/0031t6

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس سلامت کروناویروس جدید شستشوی لباس ها ویروس جدید فرد بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۷۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت یک رژیم غذایی گیاهی سالم (پس از تشخیص سرطان پروستات) در افراد می‌تواند به جلوگیری از پیشرفت یا عود بیماری کمک کند.

به گفته ویویان لیو، محقق ارشد این مطالعه، تغییر روند معمول سرطان پروستات به درجه‌ی پیشرفته آن، یکی از نگرانی‌های اساسی در میان بیماران مبتلا، خانواده و پزشکان آنها است.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند.

لیو می‌گوید: «یافته‌های جدید پیرامون رعایت رژیم غذایی گیاهی با هدف بهبود سرطان پروستات و پیشگیری از پیشرفت آن، به حفظ سلامت و کاهش عوارض شایع‌ترین سرطانی که مردان با آن مواجه هستند، کمک می‌کند. عمل به این دستورالعمل غذایی، علاوه بر داشتن دیگر فوایدی که برای سلامتی دارد، در پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن نیز مؤثر است.»

همچین میوه‌ها و سبزیجات موجود در یک رژیم غذایی گیاهی، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عناصر ضد التهابی و فیبر رژیمی هستند که کنترل گلوکز را بهبود می‌بخشد و التهاب را کاهش می‌دهد.

رژیم‌های غذایی حاوی گوشت قرمز، لبنیات و چربی‌های حیوانی اغلب با پیشرفت سرطان پروستات همراه هستند. گوشت قرمز (مانند گوشت گاو و گوسفند) سرطان پروستات را به سمت تهاجمی شدن سوق می‌دهند. علاوه بر این، رژیم‌های غذایی سرشار از پروتئین حیوانی ممکن است مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهند.

داده‌های مورداستفاده در این مطالعه، حاصل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ مرد مبتلا به سرطان پروستات است. طی یک بازه زمانی هفت‌ساله، محققان دریافتند آقایانی که در برنامه غذایی خود، بیشترین مقدار سبزیجات و میوه‌ها را گنجانده‌اند، در مقایسه با مردانی که کمترین مقدار سبزیجات را مصرف کرده‌اند، خطر پیشرفت و عود کمترِ بیماری را دارند.

گفتنی است که متغیرهایی چون سن افراد، شدت سرطان، استعمال دخانیات و ... بر نتایج تجزیه و تحلیلِ ارتباط میان رژیم‌ غذایی گیاهی و کاهش خطر پیشرفت سرطان پروستات تأثیری نداشتند.

رژیم‌های گیاهخواری سالم که شامل سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل است، علاوه بر اینکه در کاهش خطر پیشرفت و عود سرطان پروستات نقش دارند، دارای فواید متعددی از جمله کاهش دیابت، کاهش بیماری‌های قلبی عروقی و کمتر شدن نرخ مرگ و میر هستند. افزون بر این، شواهد بیولوژیکی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهخواری، سالم‌تر هستند و می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

دکتر آنتونی دامیکو، رئیس بخش انکولوژی تشعشعات ادراری تناسلی در مؤسسه سرطان دانا-فاربر در بوستون، در همین راستا می‌گوید که اگرچه یافته‌های فوق امیدوارکننده هستند، اما نمی‌توانند ثابت کنند که رژیم غذایی گیاهی باعث بهبود نتایج سرطان پروستات می‌شود؛ فقط ارتباطی بین این دو وجود دارد. او می‌گوید: «توصیه من این است که افراد پیرو یک سبک زندگی سالم باشند تا از انواع بیماری‌ها دور باشند؛ ورزش کنند، سیگار نکشند، غذاهای سالم و مفید مصرف کنند و استرس خود را کنترل کنند. سبک زندگی سالم به طور کلی خطر عود و پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهد.»

منبع: upi

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901451

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود