Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:25:56 GMT

۶ اقدام ساده در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۷۲۰۴

۶ اقدام ساده در مقابله با کرونا

زندگی ‍ در دوران همه‌گیری ویروس SARS-CoV-2 می تواند بسیار استرس‌زا باشد. آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ همچنان رو به افزایش است و به نظر نمی‌رسد حداقل طی چند ماه آینده دارو یا واکسنی برای آن وارد بازار شود.

به گزارش ایسنا، عصر ایران به نقل از «ایزی هلث آپشنز» نوشت: «این احتمال وجود دارد که هر یک از ما به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شویم و حتی برخی افراد بدون نشان دادن هیچ علائمی می توانند به ویروس آلوده بوده و حتی آن را به دیگران انتقال دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود، برخی اقدامات ساده روزمره می تواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

شستشوی منظم دست ها

این اقدامی بسیار ساده اما بسیار موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری است. شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه، به ویژه پیش از غذا خوردن، لمس صورت، یا پس از بازگشت به خانه از اهمیت ویژه ای برای پرهیز از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ برخوردار است.

همچنین، تعویض منظم حوله هایی که برای خشک کردن دست ها استفاده می شوند برای پیشگیری از انتقال آلودگی اهمیت دارد. هر روز حوله های خود را جایگزین کرده و حوله های کثیف را با آب داغ و یک ماده پاک کننده مانند صابون یا پودر لباسشویی بشویید.

اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، از محصولات ضدعفونی‌کننده دست برای از بین بردن میکروب ها استفاده کنید.

حفظ رطوبت پوست

شستشوی منظم دست ها با آب و صابون یا استفاده از محصولات ضدعفونی‌کننده دست اگرچه می‌تواند خطر تماس با کروناویروس جدید را کاهش دهد اما می تواند به خشکی پوست یا حتی بروز ترک در آن منجر شود. اگرچه احتمال بیشتری دارد ویروس از طریق سیستم تنفسی وارد بدن شود اما تخریب لایه دفاعی پوست نیز ممکن است مسیر را برای نفوذ ویروس به بدن هموار کند. بر همین اساس است که افزون بر تمرکز بر شستشوی دست ها باید به حفظ رطوبت آنها نیز توجه ویژه ای داشته باشید.

پاکسازی جواهرات

دست‌های شما تنها چیزهایی نیستند که باید به شستشوی منظم آنها توجه داشته باشید و پاکسازی جواهراتی که استفاده می کنید مانند انگشتر، دستبند، ساعت و اقلام دیگر که می توانند در معرض قطرات آلوده به کروناویروس قرار بگیرند نیز اهمیت دارد. برای این کار می‌توانید مواردی را که قابل شستشو هستند، با آب و صابون تمیز کنید یا از دستمال های ضدعفونی‌کننده برای پاکسازی مواردی مانند ساعت استفاده کنید.

به طور کلی بهتر است در حال حاضر کمتر از جواهرات استفاده کنید زیرا کروناویروس جدید ممکن است تا چند روز روی سطوح فلزی فعال باقی بماند.

ضدعفونی‌کردن سطوح پر استفاده

برخی سطوح در خانه یا محل کار وجود دارند که طی روز ممکن است صدها بار آنها را لمس کنید که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تلفن همراه

- کنترل از راه دور دستگاه های الکتریکی مانند تلویزیون

- کلیدهای برق

- دستگیره‌های در

- دستگیره یخچال و فریزر

- صفحه کلید و ماوس کامپیوتر

- پیشخوان آشپزخانه

این قبیل سطوح می توانند احتمال انتقال عوامل بیماری‌زا را افزایش دهند. از این رو، پاکسازی و ضد عفونی کردن منظم آنها اهمیت دارد.

دور انداختن اصولی دستمال های استفاده شده

در حال حاضر، حتی اگر بیمار نیستید بهتر است دستمالی را که هنگام عطسه، سرفه یا فین کردن استفاده کرده اید در جایی قرار نداده و آن را بلافاصله در یک سطل زباله دردار بیندازید و پس از آن دست های خود را بشویید یا ضدعفونی کنید.

پرهیز از لمس صورت

اگر انگشتان شما به کروناویروس جدید آلوده باشند و صورت خود، به ویژه چشم ها، دهان یا بینی را لمس کنید، ویروس مسیری مستقیم برای ورود به بدن شما در اختیار خواهد داشت. اگرچه شاید در حرف ساده به نظر برسد اما لمس نکردن صورت در عمل می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. مطالعات نشان داده اند برخی افراد صورت خود را در یک ساعت تا ۲۳ بار لمس می کنند و حتی برخی متخصصان پزشکی نیز هر دو ساعت تا ۱۹ بار این کار را انجام می دهند.

برای پرهیز از لمس صورت خود می تواند چند ترفند زیر را مد نظر قرار دهید:

یک جعبه دستمال کاغذی در دسترس خود قرار دهید

با این اقدام زمانی که نیاز به لمس صورت، مانند خارش بینی یا چشم را احساس می کنید، می توانید این کار را به جای انگشتی بدون هیچ محافظ با یک دستمال انجام دهید.

محرک‌ها را شناسایی کنید

اگر برای کنار زدن موی خود دستتان را به سمت صورت و چشم ها می برید، تغییر مدل مو می تواند به پیشگیری از این کار کمک کند. همچنین، اگر از لنزهای تماسی استفاده می کنید، بهتر است در حال حاضر از عینک به جای آن استفاده کنید.

دست‌های خود را مشغول نگه دارید

شما می‌توانید از یک توپ ضد استرس برای مشغول نگه داشتن دست خود و پرهیز از لمس صورت استفاده کنید. البته باید این قبیل اشیا را به فهرست مواردی که باید روزانه ضدعفونی شوند، اضافه کنید.

توجه داشته باشید تا زمانی که دستان شما تمیز و عاری از عوامل بیماری‌زا باشند، لمس صورت فاجعه‌بار نخواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استفاده کنید آب و صابون لمس صورت دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۷۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب فوتبال فرانسه برای مقابله با نمادهای اسلامی
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • دعوت از حکومت برای دیدن یک مناظره | گره خوردن سرنوشت مردم به ذهنیت‌ ساده‌انگارانه | پس‌موضوع حجاب دقیقا چه می‌گذرد؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت