Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده چشم پزشکان، درصورتی که واقعا دست آلوده به ویروس کرونا با چشم تماس داشته باشد، مثل این است که دست آلوده با مخاط بینی تماس داشته است و راهی نیست که بتوان جلوی تکثیر و یا اتصال ویروس به سلول‌ها را گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، توصیه‌هایی را در خصوص جلوگیری از آلودگی چشم‌ها به ویروس کرونا و چگونگی شستشوی چشم‌ها مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشم‌ها یکی از راه‌های ورود ویروس کرونا به درون بدن است. این ویروس ممکن است از طریق قطرات تنفسی آلوده که حین صحبت، سرفه یا عطسه فرد بیمار در فضای اطراف او پخش شده‌اند، وارد چشم اطرافیان شود. علاوه براین، تماس دست‌های آلوده با چشم‌ها، عاملی جهت انتقال ویروس به آن‌هاست. پس از راهیابی به چشم، ویروس می‌تواند در لایه ملتحمه عفونت ایجاد کند که کونژنکتیویت (چشم صورتی) نام دارد و از تظاهرات نادر بیماری کووید-۱۹ است. سپس ویروس از این طریق می‌تواند به دیگر نقاط بدن راه یابد.

استفاده از تجهیزات ایمنی مانند عینک و محافظ صورت برای پرسنل مراکز بهداشتی و درمانی توصیه شده است، تا مانع انتقال ویروس از طریق چشم‌ها شوند. در مورد افراد عادی هم مهم‌ترین روش پیشگیری، اجتناب از تماس و خاراندن چشم‌ها با دست‌های آلوده ذکر شده است. اما هیچ دستورالعملی در مورد نحوه شست و شوی چشم‌ها پس از تماس با فرد مشکوک به کووید -۱۹ ذکر نشده است.

به عقیده چشم پزشکان، درصورتی که واقعا دست آلوده به ویروس کرونا با چشم تماس داشته باشد، مثل این است که دست آلوده با مخاط بینی تماس داشته است و راهی نیست که بتوان جلوی تکثیر و یا اتصال ویروس به سلول‌ها را گرفت. بنابراین، تا حد امکان باید افراد، مراقب تماس دست‌های آلوده با چشمان خود باشند.

پس از تماس دست‌های آلوده مشکوک با چشم‌ها، بایستی ابتدا دست‌های خود را با آب و صابون به خوبی شسته و سپس از مواردی همچون قطره اشک مصنوعی، سرم نمکی (محلول نرمال سالین)، یا شامپو بچه رقیق شده جهت شستشوی چشم‌ها استفاده کنید.

به منظور استفاده از شامپو بچه می‌توان یک یا دو قطره از شامپو را به یک فنجان آب نسبتاً گرم اضافه کرده و سپس یک گلوله پنبه‌ای تمیز را اندکی آغشته به این محلول کرده و به آرامی در راستای عقب و جلو روی پلک و مژه‌های خود بکشید. سپس چشمان خود را با آب شسته و با دستمال تمیز خشک کنید. پس از اتمام کار مجدداً دستان خود را با آب و صابون بشویید. در صورت در دسترس بودن شامپو‌ها یا محلول‌های مخصوص شستشوی چشم می‌توانید چشمان خود را با آن‌ها شستشو دهید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چشم ها کرونا دست های آلوده ویروس کرونا تماس داشته دست آلوده چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۳۳۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است

براساس گزارش مؤسسه‌ی امنیتی Sekoia، میلیون‌ها دستگاه در سراسر دنیا دربرابر بدافزار رهاشده‌ی PlugX USB آسیب‌پذیر هستند. این بدافزار خطرناک که توانایی تکثیر دارد، در بازه‌ای ۶ ماهه از سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور و مهر ۱۴۰۲) آثاری از خود در نزدیک به ۲٫۵ میلیون آدرس IP نشان داده است.

بیش از ۸۰ درصد تمامی دستگاه‌های آلوده‌شده به بدافزار PlugX USB مربوط به ۱۵ کشور بوده‌اند که در بین آنها، نیجریه، هند، چین، ایران، اندونزی، بریتانیا، عراق و آمریکا به‌ترتیب در رتبه‌های اول تا هفتم قرار گرفتند. PlugX USB درمجموع کامپیوتر‌های ۱۷۰ کشور را آلوده کرد.

بدافزار‌های USB محور قبلی معمولاً کشور‌هایی را تحت‌تأثیر قرار می‌دادند که بین دستگاه‌های آنها شباهت‌هایی مشاهده می‌شد؛ اما این گفته برای PlugX USB صدق نمی‌کند. برای نمونه، بدافزار RETADUP بیشترین نرخ نفوذ به سیستم‌ها را در کشور‌های اسپانیایی‌زبان ثبت کرده بود.

محققان شرکت Sekoia می‌گویند که بدافزار PlugX USB ازطریق دستگاه‌های ذخیره‌سازی USB (فلش) به‌راحتی در بین سیستم‌ها منتقل می‌شود. بررسی‌های Sekoia نشان می‌دهد که تقریباً به‌طور روزانه ۹۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ دستگاه به PlugX USB آلوده شده‌اند.


‏Sekoia از شرکت‌های امنیتی و دولت‌ها درخواست کرده است که ازطریق راهکاری خاص که به ارسال دستور متنی وابسته است، به حذف PlugX USB از کامپیوتر‌ها کمک کنند؛ اما این راهکار کاملاً کارساز نیست و امکان آلوده‌شدن مجدد سیستم‌ها وجود دارد؛ چون PlugX USB ازطریق دستگاه‌های USB در حال انتقال بین سیستم‌ها است.

بدافزار PlugX حداقل از سال ۲۰۰۸ استفاده شده و بیشتر برای جاسوسی و دسترسی به سیستم‌ها از راه دور کاربرد داشته است. حتی در برهه‌هایی زمانی از PlugX برای حمله به دولت‌ها و سازمان‌های سیاسی در آسیا و سپس غرب استفاده شد. محققان باور دارند که کد منبع PlugX در سال ۲۰۱۵ فاش شده است.

فعلاً راهکار مشخصی برای مقابله با PlugX وجود ندارد. به شما توصیه می‌کنیم که از اتصال دستگاه‌های ناشناس USB به کامپیوتر خود جلوگیری کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت