Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@00:56:31 GMT

مبارزه با کرونا بدون دسترسی به آب پاک

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۱۱۳۲

مبارزه با کرونا بدون دسترسی به آب پاک

شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون و به مدت حداقل ۲۰ ثانیه، یکی از بهترین رویکردها برای مقابله با انتقال ویروس کرونا محسوب می‌شود و این در حالی است که حدود سه میلیارد نفر از جمعیت جهان، یعنی بیش از ۴۰ درصد مردم در سراسر دنیا، به امکانات لازم در منازل خود برای شستشوی دست‌ها برخوردار نیستند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اینکه بیش از ۴۰ درصد مردم جهان به امکانات مربوط به آب پاک در منازل خود دسترسی دارند، تنها یک مشکل بشر در دوران کرونا به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارشات حاکی است که بیش از یک میلیارد نفر از مردم نیز با وجود لوله کشی آب در منازل خود، مرتب با قطع شدن یا فشار بسیار کم آن مواجه هستند. این وضعیت، مشکلات مردم در دوران کرونا را چند برابر کرده است چرا که دسترسی کم یا نامرتب، امکان شستشوی به موقع دست‌ها را به حداقل رسانده است. بدیهی است که سلامت عمومی به وجود منابع آب برای همگان بستگی دارد و به همین دلیل، مقامات ارشد هر شهر باید استراتژی‌هایی کارآمد در پیش گیرند تا نه تنها دسترسی به آب پاک را برای مردم طی دوران شیوع بیماری کرونا را به حداکثر برسانند، بلکه از طریق بررسی ریشه مشکلات مربوط به کم‌آبی، جوامعی پایدارتر ایجاد کنند.

راه‌حل‌هایی فوری برای افزایش دسترسی به آب

اکنون زمان آن رسیده است که برنامه‌ریزان شهری، استراتژی‌های فوری و کارآمدی را برای دسترسی تمام مردم جهان به آب پاک و امکانات شستشوی دست‌ها فراهم آورند. نهادهایی نظیر سازمان بهداشت جهانی، صندوق کودکان سازمان ملل متحد، سازمان آب ملل متحد، هلال احمر و صلیب سرخ، آمادگی خود برای حمایت از کشورهای محروم در زمینه دسترسی ناکافی را اعلام کرده‌اند. شواهد حاکی است که پیش از این نیز گسترش بیماری‌هایی نظیر ابولا در مناطق آفریقایی نیز منجر به ارائه استراتژی‌هایی فوری شد و پیامدهای مثبت دائمی در بر داشت.

در پی انتشار ویروس کرونا، دولت‌های محلی و حتی کمپانی‌های خصوصی وارد عمل شده و به سرعت، زمینه را برای ایجاد زیرساخت‌های آب آشامیدنی و افزایش امکانات مربوط به شستشوی دست‌ها در مناطق فقیرنشین، پارک‌ها و مناطق پرتراکم شهری را آغاز کردند. به عنوان مثال، در کشور آفریقایی رواندا که تا پیش از انتشار ویروس کرونا، تنها پنج درصد مردم به امکانات شستشوی دست‌ها با آب و صابون دسترس داشتند، مقامات رسمی کیگالی، پایتخت کشور، فوراً امکانات قابل حمل را برای شستشوی دست‌ها در ایستگاه‌های اتوبوس، رستوران‌ها، بانک‌ها و آپارتمان‌ها به وجود آوردند تا از این طریق، انتشار کرونا در کشور را به حداقل برسانند.

در کشور اتیوپی نیز، صاحبان مراکز تجاری، رستوران‌ها و ساختمان‌های آپارتمانی آب و صابون در قسمت ورودی مراکز خود قرار دادند تا مشتریان قبل از ورود، دستان خود را از هر گونه آلودگی پاک کنند. بدیهی است که تغییر فوری تمام شرایط بحرانی برای بیش از یک میلیارد نفر فقیر ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی امری بسیار پیچیده است. پس چاره چیست؟

بسیاری از منتقدان بار این باورند که مقامات رسمی سراسر جهان باید دست در دست هم، تلاش کنند زمینه را جهت برآورده کردن اهداف جهانی برای تأمین آب، بهداشت و خدمات سلامت در کشورهای کم‌درآمد فراهم آورند که البته این کار، در هر سال بیش از ۱۱۴ میلیون دلار هزینه در بر خواهد داشت. با این حال، سرمایه‌گذاری فوق ارزش مبارزه با بحران‌هایی نظیر کووید -۱۹ در آینده را در پی دارد چرا که چنین بیماری‌هایی هزینه‌های بیشتری را برای کشورها در بر می‌گیرد و حتی ممکن است خزانه یک کشور را به طور کامل خالی کند.

از سوی دیگر، مدیریت کارآمد منابع آب می‌تواند دسترسی اغلب مردم دنیا به آب پاک را تضمین کند. اینکه چگونه مقامات ارشد یک کشور منابع آب موجود را مدیریت می‌کنند، نقش مهمی در کمبود یا دسترسی کافی مردم به آن بر عهده دارد. از سوی دیگر، برنامه‌ریزان شهری باید تلاش کنند میزان آلودگی آب را به حداقل برسانند تا از این طریق، مردم از آب پاک بهره بیشتری برند.

برای مثال در شهرهایی که باران بیشتری می‌بارد، طراحان شهری می‌توانند با احداث باغ‌های بارانی از هدر رفت آب جلوگیری کنند و آب ذخیره شده را برای مصارف بهداشتی استفاده کنند.

در شهرهایی که با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌توان از تجربیات بین‌المللی نظیر تکنیک‌های شیرین کردن آب در عمان، احداث زیرساخت‌های ذخیره آب در خیابان‌ها نظیر آنچه در خیابان‌های هلند با عنوان کانال آبی شناخته می‌شود، استفاده از مصالح متخلخل در آسفالت‌ها برای ذخیره آب و تعبیه حوضچه‌های تصفیه ساده در خانه‌ها استفاده کرد تا حداقل در دوران کرونا بیشترین بهره را از منابع آبی برد چرا که نقش مهمی را در پیشگیری از گسترش کرونا ایفا می‌کند.

مهم‌تر از همه اینکه، سرمایه‌گذاری در اکوسیستم‌های طبیعی نقش مهمی در افزایش منابع آب و دسترسی مردم به این منبع ارزشمند ایفا می‌کند. تالاب‌ها، جنگل‌های بارانی و دشت‌های سیلابی از مهم‌ترین منابع آبی جهان به شمار می‌رود که سرمایه‌گذاری کافی در آن‌ها می‌تواند مشکل کمبود آب در جهان را حل و مردم سراسر دنیا را از آب پاک بهره‌مند سازد.

کد خبر 470246

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا بحران آب آفریقا رواندا اتیوپی کمبود آب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شستشوی دست ها آب پاک منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۱۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • شستشوی برج‌های دبی به وسیله پهپاد‌ها پس از سیل وحشتناک (فیلم)
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز