Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:12:55 GMT

تاریخچه شستن دست ها

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۶۰۱۷۶

تاریخچه شستن دست ها

یکی از بهترین راه های جلوگیری از شیوع بیماری ها، شستن دست هاست. با این حال تا اواسط قرن نوزدهم میلادی شستن دست ها مرسوم نبوده و حتی پزشکان فقط در موارد خاص دستان خود را می شستند.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام سنی پلاستیک، زملوایس پزشک مجارستانی در بیمارستان عمومی وین مشغول به کار بود.

میزان مرگ و میر مادران در بخش مامایی این بیمارستان 36.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 در هر 100 زایمان بود که غالبا علت آنها تب ناشی از زایمان که امروزه به عنوان عفونت استرپتوکوکی شناخته می شود، گزارش می شد. این موضوع یعنی میزان مرگ و میر بالا ذهن زملوایس را به شدت مشغول کرده بود.

در سال 1847، کولتچکا همکار زملوایس هنگام کالبدشکافی انگشت خود را با چاقوی جراحی برید و عفونت ایجاد شده موجب مرگ وی شد.

زملوایس دلیل مرگ همکارش را ورود چیزی از جسد (که امروزه به به عنوان میکروب شناخته می شود) به درون بدن او از طریق زخم، می دانست.

از نظر او این امر ممکن بود در رابطه با مرگ زنان نیز صدق کند، چرا که او می دانست همکارانش با دستان آلوده زنان را معاینه می کردند.

به همین دلیل پزشکان را مجبور کرد تا با آهک و کلر دست هایشان را شستشو دهند. هرچند آمار مرگ و میر کاهش یافت اما همچنان توجه به شستشوی دست ها با جدیت همراه نبود.

با وجود تاکید پزشکان و پرستاران درباره رعایت بهداشت، اهمیت شستشوی دست ها زمانی درک شد که دانشمندان به نظریه میکروبی پرداخته و آن را کشف کردند.

اهمیت شستشوی دست ها

امروزه متخصصان پزشکی و بهداشتی، شستن دست هارا به عنوان یک اقدام مهم در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری در نظر می گیرند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها دستورالعمل هایی را برای نحوه شستشوی صحیح دست ها ارائه می دهد و برای از بین بردن صحیح میکروب ها، شستشوی دست ها با صابون برای حداقل 20 ثانیه را پیشنهاد می کند.

جامایع های چشمی  شرکت سنی با بهره مندی از تکنولوژی سنسورهای حساس به حرکت، با حذف اهرم فشاری روی دستگاه، انتقال آلودگی از سطح جامایع را به حداقل می رساند. با قرار دادن دست بر زیر نازل خروج مایع دستشویی، مقدار استانداردی از مایع دستشویی برای شستشو روی دست شما قرار خواهد گرفت و به این ترتیب حس مطلوب پاکیزگی به شما القا خواهد شد. در نظر داشته باشید جامایع های چشمی سنی می تواند برای مواد ضدعفونی کننده نیز استفاده شود.

راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی همانند کرونا

ویروس های تنفسی از قبیل ویروس کرونا (کوید 19) زمانی پخش می شوند که بزاق یا قطرات آلوده ویروس از طریق چشم ها، بینی یا گلو وارد بدن انسان می شوند و این اتفاق اغلب از طریق دستان فرد رخ می دهد. در واقع دست ها یکی از شایع ترین راه های انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر هستند.

یکی از ارزان ترین، ساده ترین و مهم ترین راه ها برای پیشگیری از انتقال ویروس شستشو دست ها با آب و صابون است.

روش های شستشوی دست ها برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مثل کرونا

_ ضدعفونی کردن با محلول های شیمیایی و الکل

_ شستن دست ها با صابون جامد

_شستن دست ها با صابون مایع

در روش اول نه تنها محلول های شیمیایی و الکل تمام ویروس ها و میکروب ها را از بین نمی برند بلکه مصرف مداوم آنها می تواند عوارض و اثرات مخربی روی پوست داشته باشد.

در روش دوم هر چند اثر پاک کنندگی صابون و از بین بردن میکروب ها و ویروس ها اثبات شده اما مشکلی که وجود دارد این است که صابون جامد در اثر مرطوب ماندن میتواند محل تجمع باکتری و محلی مناسب برای ایجاد و رشد قارچ ها باشد که خود عامل مهمی در بروز بیماری های پوستی میباشد.

بنابراین جهت شستشو دست ها روش سوم یعنی استفاده از صابون مایع توصیه می شود.

برای مصرف صابون مایع  نیاز به کالایی به نام جامایع می باشد که امروزه در طرح های زیبا و جذاب در بازار به فروش می رسد اما منطقی نیست در خرید آنها تنها ظاهر محصول در نظر گرفته شود. از طرفی نه تنها استفاده از مواد مرغوب و باکیفیت در ساخت این محصولات بسیار مهم است بلکه بهتر آن است طراحی جامایع ها به شکلی باشد که هنگام استفاده از آنها دست کمترین تماس را با سطح جامایع داشته باشد.

جامایع های چشمی شرکت سنی

همانطور که گفته شد تماس دست با نازل های فشاری جامایع های معمولی  به ویژه در مکان های عمومی به تنهایی می تواند از اصلی ترین راه های انتقال باکتری و ویروس ها باشد.

جامایع های چشمی  شرکت سنی با بهره مندی از تکنولوژی سنسورهای حساس به حرکت، با حذف اهرم فشاری روی دستگاه، انتقال آلودگی از سطح جامایع را به حداقل می رساند. با قرار دادن دست بر زیر نازل خروج مایع دستشویی، مقدار استانداردی از مایع دستشویی برای شستشو روی دست شما قرار خواهد گرفت و به این ترتیب حس مطلوب پاکیزگی به شما القا خواهد شد. در نظر داشته باشید جامایع های چشمی سنی می تواند برای مواد ضدعفونی کننده نیز استفاده شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شستشوی دست ها مایع دستشویی ترین راه ها شستن دست ها بیماری ها دست ها ویروس ها روی دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۰۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت با اعلام این خبر گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به 27هزار و  298خانوار، تعداد 37هزار و 692 کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.   

به گفته بیات نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

وی هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد.

بیات افزود: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران(افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان پنج سال(صفر تا 59) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از 95 درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرارگرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از 30 اردیبهشت تا یکم خردادماه سال جاری اجرا خواهد شد.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • ۱۱ میلیارد ریال تاوان عرضه خارج از شبکه گاز مایع
  • روز عشق ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر Global Love Day
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳ + تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival
  • جشنواره اسب‌ دوانی ترکمن ۱۴۰۳+ تاریخچه Turkmen Racing Horse Festival